Alla trådar i Eforum

add favorite.

"Okänt fel" på youtube En timme sedan

Blir tvungen att starta en tråd till. Vill egentligen inte för jag frågar nog för mycket.

 

Under de senaste dagarna har jag fått problem när jag försöker se filmklipp på Youtube. Felen uppträder oberoende av kvalitet (tittar oftast i 360P ) och yttrar sig så att videoklippet helt enkelt slutar ladda och visningen avbryts. Därefter blir det någon form av flimmer i bildrutan och följande text visas: "Ett okänt fel har inträffat. Försök att hämta om sidan  senare". Ja, det var kanske inte helt ordagrant men i korta drag. Laddar jag om sidan KAN det fungera men det kan också krångla igen. Vad är nu detta? Har någon av er upplevt något liknande och hur löste ni det? Testade ett filmklipp på Dailymotion och det fungerade utmärkt.

 

Min dator är inte den nyaste men fullt funktionsduglig i övrigt. Seg på nätet kanske men det beror nog på för mycket skräp i cachen. Var ligger felet troligast, hos mig eller utanför? Jag kör Ubuntu 12.04 LTS.  Har mobilt bredband med god täckning.

 

Tillägg: Tömde cachen (kakor+cach) men problemet kvarstod. Nästa youtube klipp blev "fulladdat" från start och sedan flimmer. Men engelsk text: An error accured. Please try later.

Sparad text försvinner i Word-filer 4 timmar sedan

Hej alla kunniga!

Ett stort problem har dykt upp: sparad text i Abiword försvinner, det kan röra sig om hela stycken. Någon som vet vad det kan bero på?

 

Har samma problem i word. Någon som kan svara på varför sparad text försvinner?

Kan det beror på att minnet på datorn är slut?

Backblazes test av hårddiskar 5 timmar sedan
https://www.backblaze.com/blog/what-hard-drive-should-i-buy/
Enligt Backblazes test av hårddiskar skall man tydligen välja Hitachi eller Western Digital

Nattens storm 6 timmar sedan

Bananerna klarade sig inte.

Bifogad bild(er)

 • IMG9235.jpg

Avsluta konto i eforum! 6 timmar sedan

Hej.

Hur gör jag för att avsluta mitt konto i eforum? 

Det finns ju ingen uppenbar funktion där jag redigera så att jag kan avsluta mitt konto här.

Vill ingalunda ha ett konto i ett forum där det helt uppenbarligen figurerar en hackare. Märkligt för övrigt att vederbörande går till torgs med det.

http://eforum.idg.se/topic/347340-s%C3%A4kerhetsbrister-i-eforum-kan-vara-mycket-allvarligt/#entry1643868

 

Så, jag vill avsluta mitt konto här i eforum, hur gör jag?

cirkelreferensvarning 7 timmar sedan

H¨ller på att uppdatera olika funktioner i mitt excelark och råkade ut för cirkelreferensvarning. Försökta följa olika instruktioner som jag då fick som kanske skulle kunna lösa problemet enligt excel, tex

Få en cirkelreferens att fungera genom att ändra antalet gånger som formler upprepas i Excel
 1. Klicka på Microsoft Office-knappen O12FileMenuButton_ZA10077102.gif, klicka på Excel-alternativ och sedan på kategorin Formler.
 2. Markera kryssrutan Aktivera iterativ beräkning i avsnittet Beräkningsalternativ.
 3. Om du vill ange maximalt antal gånger som kalkylbladet ska räknas om skriver du antalet iterationer i rutan Max antal iterationer. Ju fler iterationer, desto längre tid tar det att räkna om kalkylbladet.
 4. Om du vill ange maximal acceptabel förändring mellan beräkningsresultaten skriver du värdet i rutan Max förändring. Ju lägre tal, desto mer exakt blir resultatet och desto längre tid tar det att beräkna kalkylbladet.

men jag ser ingen kryssruta "aktivera iteratv beräkning" i mitt excelark. jag ser bara under beräkningsalternativ: automatisk, automatisk utom datatabeller, manuell

 

Någon som tror de kan hjälpa mig?

Utskriftsrubriker 12 timmar sedan

Vanligtvis så brukar man lägga in utskriftsrubriker för en hel rad. Exempelvis:
Namn, adress, tel
 

så att dessa kommer med på varje sida vid en utskrift. Sidlayout/Utskriftsrubriker/Klickar i "rader överst" och klickar och markerar rubriken.

 

Hur får man till om man enbart vill ha med rubriken "Namn" på varje sida utan få med de andra rubrikerna på varje sida?. Har testat att markera  men får ej till det. Alla rubriker ska vara med på första sidan men på övriga sidor ska endast "namn" vara med. Går det ej utan att stuva om listan?

 

 

Säkerhetsbrister i Eforum kan vara mycket allvarligt 13 timmar sedan

Hej,

 

För 19 dagar sen så kom det ut ett hacks kod som kan hacka IP.Board forum som använder sig av "<= 3.4.7" version vet inte om hacks funkar eller inte man vanar er ändå.

 

Vet inte om dom har fixat problemet i 3.4.7 eller om det är i 3.4.6 som problemet ligger i. Då jag inte vet vilken version Eforum använder sig av så vanar er ändå.

 

Frågor: Hur kan jag skydda mig?

Svar: Ha inte samma lösenord till allt.

 

Frågor: Är risken stor att dom skulle hacka mitt konto?

Svar: Risken är lite då dom väljer admin konto före ditt konto.

 

Frågor: Är det lätt för dom att får fram mitt lösenord?

Svar: Ditt lösenord är är i hash och behöver datorkraft eller en stor ordlista för att får fram just ditt lösenord och det skulle ta för lång tid att göra det med alla konto som finns på Efourm.

 

Om Eforum körs i en nyare version så kan detta inlägg tas bort då den inte behövs!

 

Bättre att man säger till innan det är försent!

 

 

MVH Christoffer

Uppdatering av Excel 13 timmar sedan

Kör Excel 2013. Powerqery verkar uppdatera sig automatiskt. I fliken Powerquery så trycker jag på "Alternativ" och alternativen att den ska visa uppdatering i systemfältet kan bockas i. Se bifogad bild.

Om jag går in i kontrollpanelen och kollar inställningar för ikoner i aktivitetsfältet(Se bild2) så ser jag inte Excel. Borde den inte Excel ligga där? Har för mig jag sett den göra det tidigare då jag uppdatera Powerquery?

 

Eller är det så att den lägger sig där om den behöver uppdateras?
Jag har sett Excel där tidigare (bild2). Kommer ej ihåg om det var före eller efter uppdatering av Excel Powerquery.

Bifogad bild(er)

 • Bild1.gif
 • ruta2.gif

Borttappad hårddisk 13 timmar sedan

Fick en fd företagsdator som var tom. Installerade XP men gick inte att uppdatera. Naturligtvis. Då tänkte jag installera Ubuntu och gjorde en skiva. Ändrade boot ordning men fick det inte att funka. Windows startade hela tiden. Efter flera försökt så lade XP av också. Kunde inte hitta hårddisken. Den finns i bios och verkar vara ok. Hur skall jag göra för att bli av med XP och få in Ubuntu, eller annan Linux? Datorn är en Lenovo T60p IBM Thinkpad.

Bästa covern? Nytt musikbidrag på fredagen. 14 timmar sedan

Hej.

 

Härförleden gjorde BBC en omröstning om tidernas bästa coverlåt och segrare ur den omröstningen blev Pet Shop Boys "Always on my mind" från 1987 som alltså korades till tidernas bästa coverlåt. Nu anser jag personligen att sådana här omröstningar mest är på skoj. 

Det finns åtskilliga covers som är välgjorda, men en favorit hos mig är Ritchie Blackmore´s cover av sig själv. 

Låter lite märkligt, men 1978 gjorde han en komposition med R.J. Dio, "Rainbow Eyes" i dåvarande Rainbow.

Sedermera ca 20 år senare, 1997 startade han, med sin blivande/nuvarande fru Candice Knight, gruppen Blackmore´s Night.

2008 släpptes albumet Secret Voyage med låten Rainbow Eyes i helt ny tappning. Naturligtvis skönjar man melodin från ursprunget, men denna nya tappning av låten var/är fenomenal.

 

Så en mycket bra cover är således Blackmore´s Night's Rainbow Eyes. (ja, ni hängde med i resonemanget).

Tyvärr hittar jag ingen live-spelning med Blackmore´s Night där man spelar denna låt, så det blir en med ett bildspel (inget bildspel jag förstås lagt in).

Den som finner intresse. Håll till godo.

 

 

Hur bäddar jag in Youtube-klipp i inlägg 15 timmar sedan

Som frågan lyder, hur bäddar jag in ett youtube-klipp i ett inlägg så att man ser en "videoruta"? Se exempel i tråden Fredagens Musikbidrag.

 

 

Färglaserskrivare. Utskrift från USB-minne Länge sedan

Jag söker en färglaserskrivare, gärna multifunktion-, som skall fungera i en lokal utan dator eller internet. Den skall användas av flera föreningsmedlemmar som inte själva har färgskrivare. Inmatning av original kan alltså inte ske via skanning utan måste göras från ett USB-minne eller minneskort. Jag hittar bara färglaserskrivare som kan skriva till USB men inte från USB. 

Finns denna godbit?

Reservdelar Nokia 105 - en förfrågan Länge sedan

Jag är inte moderator men jag tycker inte att denna tråd platsar under Mobiltelefoner, den är för ointressant. Flytta gärna om ni tycker annorlunda. :)

 

Nåväl, jag bara undrar om någon därute "sitter på" en trasig Nokia 105. Jag behöver 2 reservdelar till mitt exemplar (ljusblå). Behöver bakstycket och knappsatsen. Så, om någon är på väg att kasta bort sin vattenskadade (eller på annat sätt oanvändbara) lur så vore det ytterst vänligt om jag fick veta det så att jag kan köpa loss dessa delar.

 

Tack.

Ordböcker på spanska Länge sedan

Hej!

Finns det nån bra ordbok svenska-spanska/spanska-svenska typ som Norstedts fast online och gärna gratis?

Google Translate är inget alternativ!!!

 

// Trollet85

Ominstallera Mozilla Thunderbird Länge sedan

En bekant till mig misslyckades med att installera Mozilla Thunderbird och göra korrekta inställningar. Jag trodde att det skulle vara enklare att ominstallera än att försöka rätta de ganska omfattande fel som han gjort. Men på något sätt fanns de fel kvar efter ominstalleringen. Då avistallerade jag åter Mozilla Thunderbird och dessutom Mozilla Maintenance Service, körde både fil- och registerstädning med Ccleaner och startade om datorn. Samma resultat: De felaktiga inställningar finns kvar när jag gjort en ny installation. De måste alltså ha sparats på någon annan plats på hårddisken. Någon som vet var?

 

/Rolf

 

Windows Live Mail konstrar Länge sedan

Jag kör Windows 7 och upplever att WLM ofta krånglar med att ofta inte svara, ofta inte öppna länkar och ofta får en dimgrå beläggning över sig där allt är dött.

Hur avhjälpa?

Vila & viloläge i W8.1 Länge sedan

Hej, har fått en ny dator med W8.1 i (djävla mög) det finns tre avstängningsmöjligheter. 1=stäng av datorn helt.  2=viloläge, här stängs datorn av men går att återstarta igen med att trycka på startknappen på datorn och då startar datorn upp direkt utan inloggning. 3=vila, och här går datorn ner i vila ock startknappen blir gul på datorn och man kunde starta datorn igen med att trycka på tangentbordet men allt som jag har öppnat o ligger i listen samt det som jag har börjat på att skriva försvinner då när jag öppnar datorn från viloläget.

Detta fungerade också när datorn var ny 9/11-14 men nu har detta "vila" läget börjat krångla genom att när jag sätter datorn i vila-läget så blir startknappen gul som den skall på datorn, men efter 15-25 sek så startar datorn upp igen av sig själv o återgår till där jag stannade datorn. Vist är det en skitsak men när jag använde w7 så stannade datorn kvar i strömsparläget som det bara finns i W7 men jag kunde bara trycka på tangentbordet så startade datorn upp direkt utan att trycka på startknappen på datorn. Måste väl vara en inställning som är överkänslig, men kanske någon som är mer insatt i W8,1 hjärnan kan förklara tydligt var jag kan finna denna inställning?

 

SOAN 

Svar gärna direkt om Ni har någon lösning

an024680@telia.com

 

Då många har tittat på problemet men ingen har kommit med något svar, så kanske moderatorn Cecilia skulle ta o titta på detta problem, verkar svårlöst?

Misstänkt skräp kapar prosessorkraft vid uppstart Länge sedan

Jag misstänker att jag fått någonting som kapar processorkraft efter uppstart av datorn. Om jag har datorn avstängd mer än 1/2 timme så störs hanteringen efter uppstart så att cursor fryses ett kort ögonblick upprepade gånger kanske de första 5 minuterna. Sedan verkar allt OK igen.

 

 

 

Bifogad fil(er)

 • Bifogad fil  FRST.txt   61,89K   7 Antal nerladdningar
 • Bifogad fil  Addition.txt   48,84K   2 Antal nerladdningar

Brusreducering i videofil Länge sedan

Hej!

 

Har lite smalfilm jag tänkt redigera. Ljudet i vissa av filerna är dåligt med brus, låg volym o.s.v.

 

I en av filerna hörs röster som pratar i bakgrunden och man kan höra vad som sägs men tyvärr spelas också musik på väldigt hög volym i filmen, vilket gör att rösterna ibland drunknar i musiken. Finns det något sätt att separera ljudkällorna och minska volymen på musiken som spelas eller och framhäva rösterna, eller är det omöjligt?

 

Någon som kan tipsa om vilket program som är bäst, antingen ett separat ljudredigeringsprogram eller ett videoredigeringsprogram med bra ljudredigeringsfunktioner, t.ex. Premier Elements eller Cyberlink PowerDirector (med AudioDirector)?

 

Tack på förhand.

CVE-2014-6352 Länge sedan

Hej,

 

hittade rubricerade program (?) på en av mina datorer (Win 7, IE 11). Trots försök ute på nätet har jag inte lyckats klara ut vad det är. Kan någon hjälpa mig?

 

 

Krackelerande hårddisk, eller normalt? Länge sedan

Hej.

 

Jo, det är som så att jag har upptäckt att min dator börjat med ett "kluckande" ljud ca var tredje sekund.

Nu är det som att den är ju "bara" ca 1,5 år gammal. Öppnade chassit men fann ingen minikalkon där, men när man ändå hade det öppet kunde man ju försiktigt dammsuga bort det lilla damm där var.

I ärlighetens namn vet jag egentligen inte om det "kluckat" från början när jag köpte den, eller det råkar vara som så att jag upptäckt det först nu.

Vad jag funderar på om det kan vara ett tecken på att hårddisken håller på att haverera, eller vad säger specialisterna om saken?

adobe flash internet explorer 11 Länge sedan

Hej!

Jag vet inte om jag skriver på rätt ställe men jag har problem med adobe flash.

Den spelar hur bra som helst i crome men i explorer kan den köra youtube och swefilmer men inte i fullskärm. På svt play säger den att den inte är installerad och den finns inte bland tilläggen. Vad ska jag göra? Kan tillläggas att jag kör windows 8.1 64-bitars.

Livecycle beräkning helgdagar Länge sedan
Hej!
Jag försöker få ut hur många helgdagar det finns i ett valfritt tidsintervall. Hittade en formel på Adobes forum men får den inte att fungera (= jag måste ha missat något).
Kan någon hjälpa mig och se vad som blivit fel?!
Bifogar en fil med min programmering (formcalc). Om jag t ex väljer statdate till 21 november och enddate till 30 november får jag endast 2 helgdagar och det ska vara 4!
Tycker jag har gjort precis som man ska men som sagt måste ha missat någon del...
Har ändrat dagarna som jag fick tips om men det hjälper inte (1=söndag, 2=måndag osv).
Det verkar inte som jag kan bifoga min fil, ska se om jag kan få ordning på det...


Det gäller dynamiska formulär som man ska fylla i med Acrobat Reader när de är färdiga. Har haft mina frågor om programmet här förut men det kanske har varit fel :(
Kan inte begripa varför jag inte kan bifoga filen men det verkar som det fungerar nu, vi får se om den dyker upp... :rolleyes:

Bifogad fil(er)

Ljud tv och högtalare Länge sedan
Jag har en förstärkare som jag kopplat till dator och 2 stereohögtalare. För att få mer kräm i ljudet så har jag laborerat med ljudinställningar i datorn och inte bara förstärkaren. Funkar bra och ljudet blir ok.

Jag kan även köra kabeln ifrån förstärkaren till min Samsung plasma. Hur gör jag för att öka krämen i ljudet när jag gjort kopplingen mellan tv och mina stereohögtalare? Ljudet kommer till högtalarna men vill kunna få mer bas.? Hittar inge basljud bland inställningar på tvn.

Nån som vet? Tack på förhand!

Skriva in projekt nr. och få sammanlagda timmar under hela månaden/året Länge sedan

Hejsan, har suttit och klurat här hela kvällen på hur jag skulle få det här att fungera.

 

Jag vill ha en funktion där jag helt enkelt skriver in ett projekt nummer, ex 15000, och får ut hur många timmar jag har lagt ned totalt på detta, antingen under en månad eller under hela året.

 

Jag har försökt det här med index och passa men får inte saken att fungera. Hjälp skulle uppskattas!

Bifogar xls fil för mer förklaring.

 

 

Hälsningar mQller.

Bifogad fil(er)

Kopiera BluRay? Länge sedan

Jag försöker hitta en lösning på ett ganska enkelt problem, men dessvärre har jag inte lyckats hitta någon enkel lösning....

 

Det jag vill göra är att kopiera mina BluRay-serier till datorn, och få dem som en enda stor MKV-fil. Jag har testat ett par olika program men de delar upp skivan i flera olika delar. Jag vill behålla hela skivan intakt med menyer osv. Är det någon som vet om det över huvud taget går? Med DVD-skivor är det ju inga som helst problem. 

Min lärare har fått in RegClean Pro & PC Speed Up Länge sedan

Nu vet jag inte hur mycket vi kan göra eftersom att det är en domänansluten dator.

It-avdelningen säger att hon inte har något virus och hittar därmed inte anledningen till varför den går slött och varför datorn visar konstant popup meddelande och reklam om "dålig prestanda" i webbläsaren.

 

Jag körde upp med FRST och kunde se tydliga tecken på varför hennes dator är så seg.

Men jag behöver fortfarande hjälp med virus rensningen för det klarar jag inte ensam.

 

Program som ska avinstalleras:
Java 7 Update 25 (gammal version som ska uppdateras)
Norton Security Scan ska avinstalleras

(Hon har System Center 2012 Endpoint Protection som virus-skydd)

PC Speed Up ska tas bort (i det mån som det går.)

RegClean-Pro ska tas bort (i det mån som det går.)

SweetPacks Updater Service ska tas bort ( i det mån som det går)

 

Kollade lite på FRST loggen och hittade detta som jag tror är skadligt (är dock inte helt säker på att allt som visas här nedan är skadligt och det är inte säkert att jag hittat allt som är skadligt heller:

HKU\S-1-5-21-24973804-2479470108-2323228787-96297\...\Run: [PCSpeedUp] => C:\Program Files (x86)\PC Speed Up\PCSUNotifier.exe [300840 2014-08-08] ()

CHR Extension: (SweetPacks Chrome Extension) - C:\Users\rejo3\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\ogccgbmabaphcakpiclgcnmcnimhokcj [2013-10-16]

CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [ogccgbmabaphcakpiclgcnmcnimhokcj] - C:\Windows\SysWOW64\jmdp\SweetNT.crx [2014-04-24]
R2 PCSUService; C:\Program Files (x86)\PC Speed Up\PCSUService.exe
C:\Program Files (x86)\PC Speed Up
C:\Windows\System32\Tasks\RegClean Pro
C:\Windows\Tasks\RegClean Pro_UPDATES.job
C:\Windows\Tasks\RegClean Pro_DEFAULT.job
C:\Windows\System32\Tasks\RegClean Pro_UPDATES
C:\Windows\System32\Tasks\RegClean Pro_DEFAULT
C:\Windows\System32\Tasks\PC SpeedUp Service Deactivator
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\RegClean Pro
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\PC Speed Up
C:\Windows\system32\roboot64.exe
C:\Windows\System32\dmwu.exe
(SolarWinds) C:\Windows\dwrcs\DWRCST.EXE <-- resultat från systemlookup
C:\Program Files (x86)\PC Speed Up\PCSUService.exe

Jag bifogar FRST loggarna :)

 

Bifogad fil  FRST.txt   21,61K   2 Antal nerladdningar

Bifogad fil  Addition.txt   26,53K   1 Antal nerladdningar

Skapa installationsmedia för Windows 8.1, efter uppgradering från Windows 8 Länge sedan

Många har klagat på att det inte gått att ominstallera eller återställa (refresh/reset) på Windows 8.1 efter en uppgradering från Windows 8. Men nu går det för Microsoft har tagit fram ett nytt verktyg. Det är bra även i några andra fall:

 

      * Jag har ingen DVD-läsare

      * Jag har uppdaterat från en tidigare Windowsversion via nätet och har ingen Windowsskiva

      * Jag har bara en produktnyckel för Windows 8 eller 8.1

      * Jag har Windows 8 eller 8.1 på datorn men ingen produktnyckel

http://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows8_1-windows_install/hur-kan-jag-g%C3%B6ra-installationsmedia-f%C3%B6r/69dcb774-44bb-4960-96cc-3a587d58390c

 

Den sidan länkar till den engelska instruktionen men instruktionen finns även på svenska: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/create-reset-refresh-media

Varning använda inte Bitcom som bredbandsleverantörer dom lura dig! Länge sedan

Hej,

 

Bitcom lura sina kunder det står ett pris när man beställer den och när man får fakturan så står det ett annat pris och när jag vill säga upp den så går det inte även om jag har ett Uppsägningstid: 1 Kalendermånad sånt här blir man fan sur över!

presentera data över dygnet Länge sedan

Hej!

Jag behöver hjälp med hur man ska kunna visualiera beläggningen på olika fordon.

Vi har ett antal bilar som får ett några uppdrag per dag. 

Jag har datumet, starttiden och sluttiden på uppdragen.

 

Hur ska jag på ett bra sätt kunna visualisera hur mycket bilarna är belagda med uppdrag över dagen? Vilka tider på dagen är det flest uppdrag över månaden? Är det mellan kl 14-15 eller 19-20?

 

Hoppas någon har en idé hur man skulle kunna presentera det! :)

Bifogar ex. på data jag har.

 

MVH/Akutssk

Bifogad fil(er)

Problem med text och nummer i samma kolumn Länge sedan

Hej

Jag har en blad där jag listar alla våra produkter. Vissa av dessa är tal (51526) andra text (PRAAA), dessutom heter några produkter 0078600 (några nollor först). För att inte någon av produkternas namn skall förändras har jag valt att spara allt detta som text.

 

På en andra sida skall man fylla i vilka produkter man vill lista i en sammanställning. Även här har jag valt att dessa celler formeteras som text annars hade det inte gått att skriva 0078600 utan att nollorna försvinner.

 

 

Nu till mitt problem. Min lösning har fungerat till nu när jag inser att denna lösning inte täcker alla mina produkter. När jag formaterat allt till text och skall skriva in 51526 hittar den inte denna produkt alls?

 

Om jag formeraterar om allt till tal istället kommer 0078600 byta namn.

 

Hoppas ni förstår mitt problem.

 

Tack på förhand

Fast boot slutat fungera Länge sedan

Hej! Fast boot verkar ha slutat att fungera på min dator. Jag har Windows 8.1 med alla uppdateringar installerade. Detta hände efter att jag körde Hitman Pro. Den hittade lite, bl. a. ett av mina programmerings-projekt som använde en key-hook funktion (not-a-virus) för att kunna styra musen med tangenterna. Men Hitman Pro hittade också "Babylon". Vad jag vet har jag aldrig haft Babylon. Det den hittade och tog bort som var Babylon var:

 

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\TypeLib\{11549FE4-7C5A-4C17-9FC3-56FC5162A994}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\AppID\{4D076AB4-7562-427A-B5D2-BD96E19DEE56}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\AppID\secman.DLL\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\Interface\{66EEF543-A9AC-4A9D-AA3C-1ED148AC8FFE}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\Interface\{66EEF543-A9AC-4A9D-AA3C-1ED148AC8EEE}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\CLSID\{826D7151-8D99-434B-8540-082B8C2AE556}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\CLSID{66EEF543-A9AC-4A9D-AA3C-1ED148AC8EEE}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\TypeLib\{11549FE4-7C5A-4C17-9FC3-56FC5162A994}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\secman.OutlookSecurityManager\

HKLM\SOFTWARE\Classes\secman.OutlookSecurityManager.1\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{66EEF543-A9AC-4A9D-AA3C-1ED148AC8FFE}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{66EEF543-A9AC-4A9D-AA3C-1ED148AC8EEE}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\{4D076AB4-7562-427A-B5D2-BD96E19DEE56}\

HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\secman.DLL\

 

Hör något av dessa borttagna objekt till fast boot?

 

Normalt sett när jag stänger av datorn brukar skärmen var svart i några sekunder, och hårddisk-lampan lysa, sen stängs den. Och när man startar datorn, där det står Acer, stod det aldrig "Press <F2> to enter setup" när man hade fast boot på.

 

Efter att Hitman Pro rensade allt så ville den starta om datorn, och precis när jag tryckte på att starta om, så fick min dator bsod, och sen startade om. Men jag märker nu att datorn tar längre tid på sig att starta, jag har provat att inaktivera, och aktivera fast boot, men det hjälper inte!

 

Hur kan jag få fast boot att fungera igen?

 

/Viktor

En massa skitprogram o malwares i min nyinköpta dator Länge sedan

Jag köpte för en tid sedan en ny stationär dator av en granne... en ACER maskin. Självklart med ärliga papper eftersom jag fick med originalkvittot från SIBA.

 

Startade igång den för första gången häromdagen. MS Win 8 var förinstallerat + en massa andra skitprogram. Bl a kan nämnas... 

 

McAfee antivirus

PC Speed Maximizer

My PC Backup

Wild Tangent Games App

 

...och det första jag gjorde var att börja försöka avinstallera programmen men det var inte det lättaste. Tog ner Revo Uninstaller Pro för att försöka få bort det mesta men jag är ännu inte säker på hur jag lyckats. Nästa steg blir att försöka med Malwarebytes Anti-Malware Premium för att se om jag får bort allt oönskat.

 

Så mitt debattämne är... är det vanligt när man köper datorer idag att datorerna är så fulla med rena reklamprogram? Det hade varit bra mycket bättre att ACER hade satsat på att skicka med originalskivan (disken) till MS Win 8 än att lägga ner energi på att installera massa icke önskvärda program.

 

Har nu i vart fall nu uppdaterat datorn till MS Win 8.1 och uppdateringen tog nästan 6 timmar inkl installation och konfiguering med en 2,5 Mbit anslutning. :unsure:

Man är patetisk (jag)! Länge sedan

Hej.

 

Jag såg Korrespondenterna igår (25 nov.) på SVT2 och denna gång var det korrespondenten Claes JB Löfgren som var i Liberia för att visa eländet med Ebola och befolkningens outtröttliga kamp mot denna förfärliga sjukdom där det mest tycktes att handla om att skyffla ned döda i gravar.

 

Jag avreagerar mig härmed på mig själv över vilken ilska man uppvisat över allt trassel som har varit med

Bank-ID på fil på sistone och där jag gnällt som en barnunge.

Herregud, vad är ett icke fungerade Bank-ID på fil i jämförelse med Ebola-utbrottet i Afrika.

Man är ju för fan (ursäkta svordomen) patetisk.

Nybörjarhjälp - superpixlat resultat när jag sparar Länge sedan

Hej,

 

Jag är en nybörjare på Photoshop och önskar vänligt lite hjälp. 

 

Det är nämligen så att jag laddade ner en template för en inbjudan som jag redigerade efter eget behag. Resultatet blev till min belåtenhet. Men när jag sparar "Save for web" så blir bakgrunden pixlad och effekterna följer liksom inte med. Inte bra.

 

Hur gör jag för att spara så att alla effekter följer med? Så att jag sedan kan skriva ut inbjudan...

 

länk till Dropbox psd - https://www.dropbox.com/s/2u9s5snvrilcex6/Inbjudan.psd?dl=0

länk till Dropbox print screen (som den ser ut i psd) - https://www.dropbox.com/s/yd81dfwquq66vuo/Framsida%20prnt%20screen.png?dl=0

länk till Dropbox hur det blir när jag sparar - https://www.dropbox.com/s/relk4196po0lx6a/Inbjudan.jpg?dl=0

 

Har även bifogat de filerna. 

 

Uppskattar oerhört om ngn kan hjälpa till ! :)

 

/Philip

Bifogad bild(er)

 • inbjudan.png
 • Inbjudan1.jpg

Med lite habegär Länge sedan

Med lite habegär <_<

Bifogad bild(er)

 • Death Star Bluethooth speakers.PNG

Ta bort Windows 8 Länge sedan

Jag har köpt 1 beg dator som jag tänker att min son ska använda. Datorn är några år gammal. 
Förre ägaren har installerat Windows 8 på datorn och jag tycker den är väldigt trög, i synnerhet Internet. Är osäker på om det hänger på operativsystemet men skulle vilja testa att ta bort Windows 8 och lägga in ett äldre, ev. XP.
 

Jag har ingen XP-skiva men har laddat ner en version från Pirate Bay och den har jag lagt på skiva. Installationsfilerna ligger alltså där.
Jag har dock försökt att boota från skivan men när jag väljer det så kommer det upp "Datorns maskinvarukonfiguration kontrolleras" och sen "hoppar det ur" och återgår till normal start så jag kan inte få igång installation från skivan.

 

Det verkar inte finnas någon recoverypartition och jag kan inte få fram den menyn. Däremot fick jag fram (när jag tryckte F8 vid uppstart) att jag kom in i installationmenyn för Xp, kanske den som ligger på skivan då. Tyvärr så fick jag dock ett felmeddelande i början där det stod "Det gick inte att läsa filen \i386\ntkrntmp.exe. Felkod 7.

På Microsoft sida står det om det att det meddelandet kan tyda på 2 saker:

There are incorrect settings in the computer's basic input/output system (BIOS) configuration. 
-or-
One or more of the random access memory (RAM) modules that is installed on the computer is faulty.

Minnet är ju inget fel på så då kanske det är något i BIOS.
På Microsofts sida står det:
"To resolve this behavior, restore the computer's BIOS to its default settings.
Jag har dock varit inne i BIOS och försökt ladda "default" men det hjälper inte. Jag vet inte hur jag i så fall ska kunna få in BIOS "original". Har försökt ladda ner men svårt att hitta, väldigt rörigt på alla såna sidor. 

Datorn är en HP Pavilion t3000 eller ev. t3519.

 

Gratis Räkneprogram typ remsa till datorn? Länge sedan

Skulle kolla deklarationen och behöver se alla poster, typ minne och remsa med delresultat.
Finns nästan i Windows Kalkylator men jag får inte till det där.
Vi har numeriska tangentbord också men till vad kan man börja undra då den inte funkade i kalkylatorn till allt. Man ska tydligen kombinera med musen.

Det kanske går i Excel men verkar vara överkurs.

Finns en del online men jag vill helst ladda ner.

W8 har en app med en stor ännu enklare räknare.

Alltså räknare typ remsa med delresultat, på skärmen?

Extrahera årtal från celler med både text och tal Länge sedan

Hej!

 

Jag har suttit åtskilliga timmar med ett problem och upplever att jag fortfarande befinner mig på ruta ett.

 

Jag har en mängd kalkylblad med spridda kolumner med celler som innehåller text och tal blandat, men där de fyra första utgör ett årtal. Det jag försöker göra är att räkna förekomster där årtalet är 1994 eller senare. Efter mycket experimenterande har jag kommit fram till en matrisformel som verkar fungera:

 

{=(SUMMA(OM((HELTAL(VÄNSTERPIL(G2:G8000;4))> 1994);1;0)))}

 

Mitt problem är att det även finns tomma värden i kolumnerna, vilket gör att jag får #värdefel!

 

HELTAL använder jag mig av för att cellen skall läsas som ett tal och inte som text, VÄNSTERPIL för att ta bort alla siffror och bokstäver utom de fyra sista som anger årtalet.

 

Finns det någon trollkarl som har en lösning på problemet? Det skulle bespara mig åtskilliga timmars klurande på alternativa lösningar. Att hämta över årtalen till nya kolumner är inget alternativ.

 

Tack på förhand!

Volkswagen Group Sverige AB söker en SYSTEMUTVECKLARE Microsoft .NET i Södertälj Länge sedan
IT Service inom Volkswagen Group Sverige i Södertälje hanterar applikationer och IT-tjänster för hela Volkswagen organisationen i Sverige. Vi söker nu en erfaren systemutvecklare med placering på vårt huvudkontor i Södertälje.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär huvudsakligen arbete med vidareutveckling av företagets Sälj/CRM-system för nya och begagnade bilar. Du kommer att tillhöra ett team på 3-4 personer som arbetar tätt tillsammans med vidareutveckling, problemlösning och förfining av systemet. Teamet initierar, medverkar i och driver utvecklingsärenden samt deltar i utredningar, uppdrag och projekt.


Då systemet hela tiden är under ständig utveckling för att kunna tillhandahålla säljorganisationen det bästa tänkbara systemstödet, är det viktigt att du har förmåga att förstå och omsätta användares behov i funktionella systemlösningar.


För rätt person innebär befattningen även möjlighet att på sikt få ta en mer ledande roll i teamet.

Den vi söker
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av utveckling i C# och ASP.NET samt har goda kunskaper i Visual Studio, T-SQL och Web-tekniker. Kunskaper i MS Reporting Services och Integration Services är meriterande.

Som person är du positiv, ansvarstagande, analytisk och strukturerad. Då du kommer att ha frekventa kontakter direkt med våra användare runt om i Sverige måste du ha lätt för att formulera dig både muntligt och skriftligt. Vi vill därför att du talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska.

Ansökan: https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-stockholm/Volkswagen-Group-Sverige-AB/SYSTEMUTVECKLARE-Microsoft-NET/1167377

markering antal filer W8.1 Länge sedan

i gamla Vista kunde jag markera massor  av filer och Vistan talade  om att jag markerat t ex 144 filer med ca 120 mb. Med W 8.1 slutar OS att visa kvantitet efter 99 filer - finns nån enkel inställning att ändra?

Översätta gradtal till något annat? Länge sedan

Jag roar mig med att bygga ett litet spel. Och jag vill flytta min sprite i en riktning.

 

Jag vet antalet grader jag vill flytta spriten från där den står i dag, till exempel 45.0. Men för att flytta spriten så behöver jag sätta om X och Y. Så om min sprite står på X = 0 och Y = 0 och jag vill flytta den 45 grader så behöver jag antagligen sätta X = X+1 och Y = Y+1. Men hur räknar jag fram detta på tjusigast sätt egentligen? Låt oss säga att jag vill flytta min sprite 135.6 grader? Hur räknar jag ut vad jag ska addera till X och Y?

 

Något sa mig tt jag borde använda sin och cos, men jag fick det inte att fungera.

Iphone 5 snabb hjälp tack Länge sedan

Har dom senaste dagarna fått problem med min Iphone som då och då ger signal och ”upp” kommer röststyrning – alternativt att den har ringt upp personer alternativt att den bara per automatik går igång, dvs. skärmen blir alldeles ”blå” - alt att den vill få igång

musikspelaren. Har varit inne på ”allmänt” och avbockat röststyrning – men ändå går detta igång!? Vad gör jag för fel? (version 8.0.2)

Problem att ladda senaste Adobe Reader? Länge sedan

Har ett flertal gånger försökt att ladda den senare versionen för Adobe reader XI 11.X då Secunia ”meddelat” att den befintliga är osäker. Datorn ”hämtar hem” jag trycker på ”kör” men den gamla versionen verkar inte försvinna... Mitt Secunia är 99% till följd av detta.Kan det också ha att göra med att FF (33.1.1) (flertalet ggr./dag inte "svarar"?

Vad gör jag för fel?

Långsam flytt av data Länge sedan

Jag har flera tillämpningar där arbetsböckerna redan är spridda bland ett större antal användare. Ibland uppstår behovet av att ändra i koden och/eller i viss design (alla designändringar går inte). Jag har då konstruerat ett flyttprogram som flyttar över den enskilde användarens inmatade data till den nya boken. Jag sänder ut ett flyttprogram och den nya arbetsboken som heter Till.xlsm. Användaren instrueras att öppna den äldre arbetsboken och kalla den Från.xlsm samt Till.xlsm och flyttprogrammet. Genom att trycka på en knapp i flyttprogrammet körs ett makro som kopierar från den gamla boken till den nya .

Windows(Frånnamn).Activate
  Sheets("Planeringsperiod").Range("C2").Copy
  Windows(Tillnamn).Activate
  Sheets("Planeringsperiod").Range("C2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
    :=False, Transpose:=False
  Sheets("Planeringsperiod").Protect BladLösen

Detta fungerar i regel alldeles utmärkt. Nu har jag dock stött på ett knepigt problem. I den aktuella arbetsboken är det över 2000 ggr som jag måste hoppa fram och tillbaka mellan böckerna eftersom inmatningsområdena inte hänger ihop. Tyvärr går det inte att definiera en range som består av flera områden och klippa (går bra) och klistra (går inte eftersom området inte hålls isär). Jag försökte med att läsa in alltsammans cell för cell i en tabell samt därifrån fylla i den nya arbetsboken men det tar ännu längre tid. Tacksam för tips som snabbar upp körningen.

Problem med BankID under Fedora 20 Länge sedan

Någon som fått BankID att fungera under Fedora 20 eller någon Linuxdist överhuvudtaget?

 

För ett bra tag sedan fick jag hemskickad en liten mojjäng från SEB.

 

2013-03-25 - 1.jpg

 

Den här mojjängen (till vänster på bilden) ska du använda för att betala dina räkningar med mera via BankID. Du stoppar in ditt kontokort överst och slår in diverse koder och vips ska det hända saker.

 

Toppen att ha även när du ska kolla om dina recept kommit in på Apoteket eller ändra dina ansökningar hos CSN också vidare.

 

Problemet är att alla tar förgivet att du kör Windows eller Mac.

 

Vi som kör någon Linuxdist hamnar utanför. Jag har sökt efter olika lösningar för att få det hela att fungera, men har gått bet.

 

Linux är helt enkelt inte accepterat.

Tidslinje-nyhetsflödet facebook Länge sedan

Vet inte om nån här kan hjälpa mig. Jag har inte facebook själv utan försöker hjälpa en kompis som fått problem med sin tidslinje/nyhetsflöde som slutat fungera. Och jag vet inte hur jag ska bete mig för att få det funka igen.

 

Hon gick med i facebook för några månader sen och gick då med i några grupper och gillade några sidor för att följa dom. Och allt funkade som det skulle. Det dök upp inlägg på hennes tidslinje från de grupperna/sidorna. Enda som hon reagerat på här under tiden är att hon bara kunnat se inlägg ca 1 månad tillbaka, äldre inlägg än så syntes inte.

 

Sen här för ett par veckor sen gick hon med ytterligare grupper och gillade ett par sidor till och då fick hon rätt mycket på sin tidslinje. För att veta vad hon hade läst så klicka hon på pilen i inläggen och klickade på vill inte se det. 

 

Det är sen problemen började. Först verkade funka med att bara de inläggen var dolda. När hon sen loggade in nästa dag så hade andra inlägg försvunnit. Och när hon sen loggade in dagen därpå så hade i princip hela tidslinjen tömts. Fanns bara tre inlägg kvar.

 

Jag började med att leta efter information hur man får tillbaka dolda inlägg för jag trodde att det skulle fixa problemet. Man ska gå in på aktivitetsloggen och där till vänster, men det finns inga dolda inlägg. Jag har provat alla inställningar jag hittar. Valde att sluta följa alla grupper/sidor. Då försvann även de tre inlägg som fanns. 

Spelar ingen roll vad jag ändrar så får jag inte tillbaka flödet på hennes sida. Och hon har ändrat hemort, men inte heller den förändringen verkar slå igenom för hon får fortfarande förslag på grupper/sidor som har med den förra orten att göra. Och när jag har ändrat nåt så har jag sen väntat ca ett dygn innan jag ändrat tillbaka.

 

Hon gick med i ytterligare i en grupp, men det kommer inget från den heller vilket är konstigt för den borde ju inte ha påverkats av det andra.

 

Hon har inga vänner tillagda förutom att vid ett tillfälle när hon ville lägga till en grupp så var det en admin på den gruppen som var tvungen att lägga till henne som vän först innan hon kunde lägga med henne i gruppen. Och när dom var vänner så fick hon inläggen på det personliga som admin skrev på sin personliga sida. Men grupper/sidor funkar inte.

 

Jo en sak till. När jag laddar om tidslinjen så för nån sekund så ser det ut som inläggen är på väg att laddas in, men när sidan laddat klart så är den tom.

 

Det har skrivits till facebook om problemet, men som jag förstår när jag läser på facebook så ska man inte räkna med nå svar från dom. För mig så verkar det vara nåt fel på knapparna att dom inte känner av när man klickar på dom, men jag kan ju inte vara säker.

 

Om nån förstod det jag skrivit så kanske nån har nån lösning på problemet. 

November Update Breaks Down Windows 8, Windows 8.1 PCs Running Avast Länge sedan
November Update Breaks Down Windows 8, Windows 8.1 PCs Running Avast

http://news.softpedia.com/news/November-Update-Breaks-Down-Windows-8-Windows-8-1-PCs-Running-Avast-465745.shtml

Photoshop säger grafikkort ej stöds officiellt Länge sedan
Kör Photoshop cc 2014.
När jag öppnar Photoshop kommer ruta fram i Photoshop där den säger:

Photoshop har upptäckt grafikkort som ej stöds officiellt.
Om problem uppstår bör du avmarkera kryssrutan "använd grafikprocessor" i panel Prestanda i dialogrutan inställningar. 3d-funktioner kräver minst 512mb VRAM. Photoshop har upptäckt du har mindre minne än så.
En uppdatering av drivrutinen för grafikkortet kan lösa problemet. Mer info finns på: http://www.adobe.com/go/Photoshop_gpu_cc__se

Gäller detta främst 3D? Är jag tvungen köpa nytt grafikkort ? Jag är osäker hur jag kollar vilket grafikkort jag har.(enhetshanteraren?). Är jag tvungen köpa nytt grafikkort eller kan man installera drivrutin.
Jag testade gå in i panelen 3D(fönster/3D)i Photoshop och alla valen där verkar gråtonade. Likaså menyn 3D . Kanske de är ändå?

Kan jag alltså inte använda 3D nu då om jag vill det?

Jag kör Windows 7

Tack på förhand

Skrivare funkar ej med Ipad Länge sedan
Skrivare Samsung M2070W skriver ut trådlöst från laptop, stationär dator samt från Samsung Galaxy S2+
Men Ej IPad air eller IPad 2.
Vet ej om det beror på uppdatering av IPad till IOS 8 eller om det beror på byte av laserpatron.
Köpte en piratpatron.
Mailade till Samsung support o de svarade med en länk för uppdatering av Firmware på skrivaren.
När jag ska göra uppdateringen via datorn så kommer en varning upp att skrivaren kanske inte fungerar om jag fortsätter, på grund av att patronen inte ärr original.

Ska jag våga fortsätta? Stämmer det att det är som de skriver? Skrivaren har stöd för Air Print o har fungerat förut med iPad, trådlöst.

Sammanfoga text i olika celler, villkorat, hitta rätt rubrik Länge sedan

Hej,

 

Har brutit ihop och kommit igen.. men det hjälper inte riktigt!

Förhoppningsvis kan någon hjälpa mig reda ut detta problem.

 

Jag har en lista, två kolumner, exempel i fil.

A består av sökbegrepp, i detta exempel namn.

B består av textinformation, i detta exempel adressuppgifter.

 

- I vissa fall finns hela textsträngen i en och samma cell

- I vissa fall är textsträngen uppdelat på ett olika antal celler

- I vissa fall finns tomma rader mellan sökbegreppen

- i vissa fall finns inga tomma rader mellan sökbegreppen

 

Önskat resultat är att kolumn C kan innehålla samtliga adressuppgifter från B för respektive namn.

 

Tacksam för alla tips kring detta

 

Mvh

George

 

 

 

Modifiera AutoHotkey-skript? Länge sedan

Jag har, och har haft, datormöss av fabrikat SteelSeries.

Just den modellen jag har, och har haft flera av, trivs jag med, de fungerar mycket bra "ergonomiskt" och "tekniskt" i mitt arbete.

 

Just dessa har, eller får, ett känt fel.

De "dubbelklickar". (vänster)

 

Jo, visst, jag kan byta, (och har gjort det också) men det är svårt hitta några som har just den ergonomi jag eftersträvar.

 

För att råda bot på dubbelklickandet har jag installerat AutoHotkey och kör igång ett skript som så att säga bygger bort symptomen.

Skriptet fungerar bra förutom vid tillfällen när jag samtidigt håller ner Ctrl vid vänsterklick.

 

Jag gissar att skriptet "störs" av Ctrl.

 

Skriptet:

LButton::
If (A_TimeSincePriorHotkey < 150) ;hyperclick
Return
Click Down
KeyWait, LButton
Click Up
Return

Frågan är alltså om detta går att modifiera så att det även fungerar med Ctrl nertryckt?

Konstigt fel Länge sedan

Sub nn()
Dim kolumn As Integer

For kolumn = 0 To 2067 Step 16
  On Error GoTo FEL
    Sheets("Timplanering helår").Range("TP_Aktivitet").Cells(0, kolumn + 3) = _
    Application.WorksheetFunction.VLookup(Sheets("Timplanering helår").Range("TP_Aktivitet").Cells(-1, kolumn + 3), _
    Sheets("Aktiviteter").Range("AKT"), 2, False)
    GoTo NÄSTA
FEL:  If Sheets("Timplanering helår").Range("TP_Aktivitet").Cells(-1, kolumn + 3) = "" Then
      Range("TP_Aktivitet").Cells(0, kolumn + 3) = ""
    Else
      Range("TP_Aktivitet").Cells(0, kolumn + 3) = "SAKNAS"
      
    End If
NÄSTA:
  Next kolumn
  
End Sub

Ovanstående sub genererar fel gången efter det att FEL genomlöpts en gång. Jag begriper inte varför. Jag har försökt med On Error GoTo 0 men det hjälper inte.

Flor bela e louca Länge sedan

SÃ¥g i kväll baletten Flor bela e louca, som handlar om den portugisiska poeten Florbela Esperanćas liv. Florabela Espança föddes 1894 och dog  1930. http://pt.wikipedia.org/wiki/Florbela_Espanca

Länken är tyvärr på portugisiska. Men det var en grpande föreställning,

Flor = blomma, bela =vacker, e= och, louca= tokig, vansinnig

Hur säker är en omformatering? Länge sedan

Hej, om denna fråga hamnar i fel mapp så får den gärna flyttas till rätt mapp. jag har en fråga om omformatering. Jag har omformaterat och installerat om win 7 på en bärbar dator som jag ska ge bort till en äldre släkting som surfdator. min fråga är, hur stor är den teoretiska möjligheten att de hemliga filerna som funnits förut på datorn kan komma upp igen. (för att förtydliga så menar jag med hemliga = porr ;) 

 

Jag har läst någonstans att man måste omformatera en hårddisk typ 7 gånger för att med all säkerhet ha tagit bort filerna på datorn. nu tänker jag inte att jag behöver vara så nitisk. men, det vore så himla pinsamt om det på något sätt skulle komma upp några tecken på gamla porrfiler på datorn :) 

 

Tacksam för svar!

Blanka skärmar odugliga i solen Länge sedan

Hur kommer det sig att man kan flyga till mars men inte tillverka en dator- eller telefonskärm som funkar när det är ljust ute. Svindyra apparater som kommer i nya uppdateringar titt som tätt men inga viktiga funktioner som dessa. Man ser bara en svart blank ruta eller möjligen sig själv då de speglar mer än ger ifrån sig innehållet. Vari ligger problemet? Vad gör folk som bor i soliga länder när de ska ringa utomhus?

 

Mitt register script funkar inte som det ska Länge sedan

Hej, jag har precis jobbat med mitt register script i några dagar nu och börjar bli smått irriterad på att den kan visa errors men när jag fyller i allting rätt så ska det inte sparas i databasen och meddelandet kommer inte heller upp om det har sparats i databasen.
 
Ni har frågar.

1. Byllan ditt lösenord och vissa andra saker är inte säkra,.
Svar: Vet om detta med html_special_chars och password_hash osv ska lägga till det va inte orolig.
 
Script.
 

<?php
session_start();
 
if(isset($_POST['regbutton'])) {
 
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
$password2 = $_POST['password2'];
$mail = $_POST['mail'];
$regdate = date("Y-m-d");
$question = $_POST['question'];
$regbutton = $_POST['regbutton'];
}
 
$reg_error = array();
 
// Does the passwords match?
if ($_POST['password'] != $_POST['password2']) {$reg_error[0] = "Passwords do not match!<br>";}
 
// Any field empty?
if (empty($_POST['username']) or empty($_POST['password']) || 
   empty($_POST['password2']) || empty($_POST['mail']) or empty($_POST['question'])) {
$reg_error[1] = "You forgot to fill something!<br>"; 
}
 
// Does Username already exist in db?
 
$query = mysqli_query($connect, "SELECT * FROM users WHERE username = '$username'");
 
$result = mysqli_num_rows($query);
 
if ($result > 0) {
$reg_error[2] = "Username already exist!<br>";
}
 
 
// Does E-Mail already exist in db?
 
$secquery = mysqli_query($connect, "SELECT * FROM users WHERE email = '$mail'");
 
$result2 = mysqli_fetch_row($secquery);
 
if($result2 > 0){
$reg_error[3] = "Email already exist!<br>";
}
 
// Check Email
 
if(!preg_match("/.[@]./", $_POST['mail'])) {
$reg_error[4] = "You forgot @ in your Email<br>";
}
  
 
// Question is right?
 
if ($_POST['question'] != 14) {
$reg_error[5] = "The answer for the question is not right!<br />";
}
 
 
if(!isset($reg_error)) {
 
$query3 = ("INSERT INTO `users` (`username`, `password`, `email`, `register_date`) VALUES('$username', '$password', '$mail', '$regdate')");
mysqli_query($connect, $query3);
echo "The account has been registered!"; }
 
else {
 
 
foreach($reg_error as $values) {
print_r($values);}
 
}
 
 
?>
 
 
<form id="registerform" action = "?page=register" method = "post">
<table id="registertable">
<tr><td>Username</td>  <td> <input id="input" type="text" name="username" value="<?php if(isset($_POST['username'])) {echo $_POST['username'];} ?>"></td></tr>
<tr><td>Password</td>  <td> <input id="input" type="password" name = "password"></td></tr>
<tr><td>Password Again</td>  <td> <input id="input" type="password" name = "password2"></td></tr>
<tr><td>E-Mail</td>  <td> <input id="input" type="text" name = "mail" value="<?php if(isset($_POST['mail'])) {echo $_POST['mail'];} ?>"></td></tr>
<tr><td>What is 9 + 5</td>  <td> <input id="input" type="text" name = "question"></td></tr>
<tr> <td></td>  <td><input type="submit" name = "regbutton" value="Register"></td></tr>
</table>
 
</form>

MSI GTX980 Gaming körs i bara 500 MHz Länge sedan

Hej,

 

Jag kolla in CPU-Z och kolla här Clocks Core och då ser jag att den står bara på 500 MHz när jag spelar men jag vill att den kommer upp i 1317 MHz som det står att den kan kolla upp i.

 

https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-980-gaming-4gb-physx/824862

 

Så vad kan vara felet?

Öppna länk centrerat på sida Länge sedan

Hojsan!

 

Jag har ett litet dilemma. Har en sajt där det skapas en ul li med länkar till olika bilder via en plugin.

När man klickar på länken så öppnar den själva bilden iframe på en undersida.

Problemet är att bilden öppnas relativt långt nere vilket gör att man måste scrolla ner för att se hela bilden.

 

Jag kan inte ändra någonting på själva html -koden, annars skulle jag ha löst det med tex a name på länkarna och # precis innan bilden för att fixa det så måste lösa allt via CSS...

 

Det jag har att jobba med är att länken och bilden har varsin class dvs.

<ul>
<li><a href="#" class"linkclass"> <img class="imgclass"></li>
</ul>

Undrar nu om det går att positionera en öppen länk via css?  Position:absolute; top:250; -eller liknande?

Går det att via css content: - lägga till a name på länkarna så att jag bara kan lägga till en h 2 name på sidan precis innan iframen?

 

 

 

 


Add RSS | Settings